Σελίδες

ΟΠΑ1ΓΔ

ΟΠΑ1ΓΔ
Μέλη της ΟΠΑ1ΓΔ τη Σχολική χρονιά 2016-2017

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Στον προσομειωτή του Νόησις

Ο Προσομοιωτής που έχει εγκατασταθεί στο «NOESIS» είναι μία αίθουσα 18 θέσεων, που μπορεί να συνδυάζει την τρισδιάστατη εικόνα με συγχρονισμένη κίνηση και επιταχύνσεις.

Το σύστημα προβολής προσφέρει τρισδιάστατες (3D) εικόνες υψηλής ευκρίνειας και φωτεινότητας, τις οποίες ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται χάρη στα ειδικά γυαλιά που φοράει κατά τη διάρκεια της προβολής. Αυτές οι εικόνες σε συνδυασμό με το ηχητικό σύστημα υψηλής ποιότητας και την ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα, στην οποία καταλαμβάνεται ολόκληρο το οπτικό πεδίο του θεατή, δημιουργούν την αξέχαστη εμπειρία που προσφέρει ένα Motion Simulation Theater (Κινηματοθέατρο Εξομοίωσης Κίνησης).

Στον προσομοιωτή, η ουσιαστική ιδιαιτερότητα οφείλεται στο γεγονός, πως δίνεται στον θεατή η αίσθηση της κίνησης. Αυτό γίνεται, καθώς ο θεατής είναι καθισμένος σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, τα οποία κινούνται σε πλήρη συγχρονισμό με την προβαλλόμενη εικόνα και δημιουργούν μια πολλή ρεαλιστική αίσθηση συμμετοχής στην δράση της ταινίας.

Η προβολή της ταινίας γίνεται σε οθόνη διαστάσεων 5.4Χ11.5m και χρησιμοποιείται 3D High Definition Video, προβαλλόμενο από συστοιχία τεσσάρων προβολικών μηχανημάτων. Συνοδεύεται από ψηφιακό ηχητικό σύστημα 6 καναλιών με σύστημα surround (Dolby digital).

Πριν από την είσοδό τους στην κυρίως αίθουσα του προσομοιωτή, οι επισκέπτες εισέρχονται στην αίθουσα προετοιμασίας (pre show room), όπου παρακολουθούν μια εισαγωγή σχετικά με την ταινία, η οποία θα ακολουθήσει.
Στον προσομειωτή οι μαθητές παρακολούθησαν τις ταινίες: Κοσμικό εξπρές (3D)
και Ταξίδι στο κέντρο της Γής (3D)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου